Ga naar de inhoud

Tuinhulpdag en planten voor de buurttuin

Afgelopen zaterdag 28 oktober was alweer de tweede tuinhulpdag van de Groene Generalen in samenwerking met WijEindhoven.

Het weer was geweldig, na alle regendagen was er zonneschijn. Deze keer hadden we een vol programma. Naast het helpen van buurtbewoners met hun tuinen hebben we ook planten geoogst uit de Generaal Dibbetslaan om die vervolgens te planten in de nieuwe buurttuin. WijEindhoven was weer van de partij met de bus (geen foodtruck 🙂), partytent en picknicktafel en voorzag ons van koffie en thee. Bedankt buurman voor de stroom!

Tuinhulp en tuinadvies
We hebben 4 buurtbewoners geholpen met het onderhoud van hun voortuinen. De tuinen waren geselecteerd door WijEindhoven. Het liep nog niet storm voor tuinadvies, maar we hebben in ieder geval een aantal buurtbewoners kunnen helpen. Denk hierbij aan: hoe/wanneer moet ik deze plant/boom snoeien? Je kunt zelf ook kijken op de volgende websites:
Groei & Bloei: tuininspiratie, tijdschrift, vereniging – https://groei.nl
Appeltern Adventure Gardens: Tuinieren is makkelijk met de video’s en producten van Tuinmanieren Tuinadvies | Appeltern Adventure Gardens – https://appeltern.nl/nl/tuinadvies/
Gardeners’ World Nederland: tuintips, adviezen en inspiratie van Gardening Advice and Inspiration | BBC Gardeners World Magazine – gardenersworldmagazine.nl

Buurttuin
In de Generaal Dibbetslaan worden huizen gesloopt. Wij zijn benaderd door eigenaar Woonbedrijf met de vraag of wij de overgebleven planten uit de tuinen wilden hebben voor onze nieuwe buurttuin. Na een inventarisatie zijn we op zaterdag 28 oktober samen met Woonbedrijf de planten gaan oogsten. Vooral de grote banaan was een flinke klus.

Al met al een nuttige dag met deze keer een gezellige lunch en 4 dankbare tuineigenaren. Ook waren er enthousiaste reacties van buurtbewoners en nieuwe aanmeldingen voor de Groene Generalen.

Wil je meer weten over de Groene Generalen kijk dan op https://generaalspeciaal.nl/groen/

Deel dit bericht met anderen >