Ga naar de inhoud

Stichting Generaal Speciaal

Stichting Generaal Speciaal heeft als doel om de leefbaarheid en samenhorigheid in de wijk te vergroten. Dat doen we enerzijds door subsidiegelden te verdelen. Anderzijds door te activeren, motiveren, faciliteren en ondersteunen van activiteiten.

De stichting wil het voor iedereen prettiger en gemakkelijker maken om leuke dingen te doen in onze wijk. We voelen ons niet geroepen om politieke discussies aan te gaan of te bemiddelen bij geschillen tussen buurtgenoten onderling. Het is belangrijk dat iedereen zich hier kan thuis voelen. De wijk is van ons allemaal, en samen zetten we de Generalenbuurt op de kaart van Eindhoven!

De Bestuursleden van stichting Generaal Speciaal zijn: 
Cindy Doomen (voorzitter)
Ries van Son (penningmeester/secretaris)
Cyriel Martens (lid)

Contact: stichting@generaalspeciaal.nl


Wat doet de stichting?

Verbinden initiatieven

Het bestuur van de stichting gaat op verschillende manieren het gesprek aan met buren en professionals in de wijk. Zo weten ze wat er speelt en kunnen ze organisaties en initiatiefnemers koppelen. Heb je een idee, vraag hen gerust om advies.

Subsidie verdelen

Elk jaar vraagt de stichting subsidie aan bij de gemeente voor activiteiten voor buurtbewoners. Buren met een plan kunnen delen van deze subsidie aanvragen. Kijk hier voor voorwaarden, procedure en het aanvraagformulier.

Advies en hulp

Ben je iets aan het organiseren voor de buurt? De stichting kan je ondersteunen. Bekijk het stappenplan en de voorbeeldbegroting op deze site. Ook kunnen verzekeringen en meldingen bij de gemeente via de stichting lopen.

Hulp bij promotie

Organiseer je iets en wil je dat de buren laten weten? De stichting kan je ondersteunen bij je promotie. Zo kun je een pagina laten aanmaken op deze site en kan de stichting helpen bij bijvoorbeeld een poster.

Hulp bij extra subsidies

Is de subsidiepot van de stichting leeg? Of wil je voor je activiteit ook andere subsidies aanvragen? Kijk dan eens bij de pagina van andere subsidies. Deze kunnen via de stichting worden aangevraagd.

Spullen lenen

De stichting heeft verschillende spullen in bezit die gebruikt kunnen worden voor activiteiten voor de buurt. Denk aan vlaggenlijnen, beachflags en spandoeken in Generaal Speciaal-stijl. Ook zijn er paashaaspakken.