Ga naar de inhoud

(English below)

De Generalenbuurt is groen. Grote velden, prachtige bomen. Maar het beter en leuker, vinden meerdere buurtbewoners. Met geveltuintjes en groene oases op de balkons. Met misschien wel een buurtmoestuin!
De Groene Generalen is een groep enthousiaste bewoners met grootse plannen en jeukende handen. Zin om aan te sluiten of op de hoogte te blijven? Laat het hen weten!

Kijk in de agenda voor de volgende bijeenkomsten.

Contact Groene Generalen
De Groene Generalen hebben een eigen mailadres: groenegeneralen@gmail.com
Ook is er een appgroep. Kom er gerust bij. Dan ontdek je wat er ondernomen en gedeeld wordt en kun je aansluiten als iets voor jou past. Aanmelden voor de appgroep


Let’s go outside! Call for Groene Generalen

The Generalenbuurt is green. Large fields, beautiful trees. But there’s room for improvement, according to several people in the Generalenbuurt. Plans are made for tiny gardens on balconies and sidewalks. And maybe we can start a neighborhood vegetable garden or tiny forest?
The Groene Generalen (Green Generals) is a group of enthusiastic residents with big plans and itchy hands. Want to join or stay informed? Let them know!

Check the agenda for meetings.

Contact Groene Generalen
The Groene Generalen have their own email address: groengeneralen@gmail.com
There is also an app group. It’s mostly in Dutch, but feel free to join. Then you discover what is being undertaken and shared and you can join if something suits you. Join the app group


De Groene Generalen stonden in Groot Eindhoven.
Ze schreven een stukje over de tuindag en andere activiteiten.
Lees het complete verhaal hieronder.

Groene Generalen in actie!

De Groene Generalen is een nieuw initiatief dat werkt onder de vlag van Generaal Speciaal. Deze groep buurtbewoners wil samen de Generalenbuurt verder vergroenen. Om een en ander te realiseren zijn er maandelijkse bijeenkomsten in buurtcentrum de Uitwijk. 

Samen met de gemeente is gekeken waar in de wijk vergroend kan worden. De gemeente heeft dit opgepakt met het plan van extra gemeentegroen in de Generaal van Merlenstraat en de Generaal Stedmanstraat. Een ‘buurttuin’ is in ontwikkeling.

Tuinhulpdag
Recent is de groep gestart, in samenwerking met WIJeindhoven – Buurt in Bloei, met een ‘tuinhulpdag’ voor buurtbewoners die zelf niet meer hun tuin kunnen onderhouden. WIJeindhoven heeft de tuinen geselecteerd. Vier stuks zijn op zaterdag 25 februari aangepakt. Drie tuinen konden in de ochtend worden opgeknapt door bijvoorbeeld snoeiwerk en onkruid wieden. De vierde tuin bleek een megaklus waar uiteindelijk de hele groep aan de slag is gegaan. De klimop (Hedera) had de overhand genomen. Veel snoeiwerk van vooral deze klimmer en het verwijderen van een dode conifeer leverde al een betere aanblik met een goed gevulde container. Speciale dank aan Woonbedrijf voor het leveren van de container! 

Al met al een nuttige dag met vier tevreden tuineigenaren! Ook waren er enthousiaste reacties van buurtbewoners en nieuwe aanmeldingen voor de Groene Generalen.

Enthousiaste Groene Generalen 🙂
Een goed gevulde container!