Ga naar de inhoud

Sloop en nieuwbouw in de buurt

Woonbedrijf bouwt drie blokken met 157 appartementen in de Generalenbuurt. De sloop van de 46 oude woningen is inmiddels gestart.

Het gaat om de locatie tussen de Generaal Dibbetslaan en Generaal van Nijnattenstraat. In september zijn de laatste oude bewoners verhuisd. Deze maand, december 2023, wordt het bestemmingsplan vastgesteld. Daarna kan Woonbedrijf de vergunning voor de bouw aanvragen. Na de sloop gaat het bouwbedrijf het terrein klaarmaken om met de bouw te beginnen. In het voorjaar van 2024 start de bouw van de 157 nieuwe appartementen. Als alles goed gaat zijn de appartementen begin 2026  klaar.

157 appartementen
De 157 appartementen zijn verdeeld over 3 blokken: een blok van 7 verdiepingen met 44 appartementen, een blok van 8 verdiepingen met 52 appartementen en een blok van 9 verdiepingen met 60 appartementen. Er is een lift aanwezig. De parkeerplaatsen voor de bewoners liggen tussen de blokken. Alle woningen zijn gasloos en hebben een eigen warmtepomp. Er is geen gasaansluiting, dus je kookt ook elektrisch. De appartementen zijn geschikt voor senioren en starters.

Groen
Rondom het gebouw is ruimte voor groen. De bomen aan de Generaal van Nijnattenstraat blijven behouden. Er komen in het plan nieuwe bomen en planten bij, waar vogels en dieren graag verblijven. Verder wordt ervoor gezorgd dat overtollig regenwater goed afgevoerd wordt.

Interesse?
De woningen worden via www.wooniezie.nl verhuurd. Je kunt nu nog niet reageren. De verhuur start ongeveer 6 maanden voor de oplevering. Wel kun je alvast inschrijven als woningzoekende bij Wooniezie. Als je al ingeschreven bent, is dat niet meer nodig.

Meer informatie over het project: https://woonbedrijf.com/generalenbuurt

Deel dit bericht met anderen >