Ga naar de inhoud

Nieuwe linkjes en ideeën op bijeenkomst Generaal Speciaal

Om buurtgenoten, hobby-clubs, verenigingen, gemeente en instanties (verder) met elkaar kennis te laten maken, was er vrijdag 26 januari een bijeenkomst in gemeenschapshuis De Uitwijk. Het was druk en gezellig en er waren veel nieuwe ideeën en linkjes.

Tijdens de bijeenkomst stelde het nieuwe bestuur van Stichting Generaal Speciaal zich voor en ook de redactie van het wijkblad, deze website en de socialmedia-kanalen. De andere aanwezigen konden zich voorstellen in een 1-minuut-pitch. Er waren onder meer mensen vanuit Vitalis, de basisschool, de Groene Generalen, Woonbedrijf en de Buurtpreventie. Zo was snel duidelijk wie wie was.

De bijeenkomst was georganiseerd door Stichting Generaal Speciaal. De insteek was om samenwerking te bevorderen. De bijeenkomst was rond etenstijd. Daarom had de organisaties gezorgd voor luxe belegde broodjes met halal opties, verse vegetarische groentesoep, en borrelnootjes. Zo hoefde niemand met honger naar huis te gaan. 

Uitleg stichting en redactie
De stichting kon vragen beantwoorden over samenwerken en het aanvragen voor een bijdrage voor activiteiten. De redactie legde uit hoe nieuwe artikelen voor de krant en de website kunnen worden aangeleverd en hoe clubs een eigen pagina kunnen krijgen binnen de website generaalspeciaal.nl.

Contacten leggen
Er was ruim de tijd om contacten te leggen en nieuwe ideeën uit te wisselen met elkaar. Is er bijvoorbeeld een mooie kans voor samenwerking tussen jongeren van Dynamo en de buurttuin of de redactie? Buurtpreventie heeft tijdens de bijeenkomst maar liefst drie nieuwe aanmeldingen voor vrijwilligers gekregen.

De reacties waren zeer positief. De aanwezigen hebben meer inzicht gekregen over wat er gebeurt in de wijk, en wat de mogelijkheden zijn voor het organiseren van activiteiten. De bijeenkomst smaakt naar meer. De stichting is daarom van plan vaker zo’n bijeenkomst op te zetten.

Deel dit bericht met anderen >