Ga naar de inhoud

Kerstmarkt in Archipel Landrijt

De kerstmarkt die werd gehouden op zaterdag 23 december was een kleine, maar gezellige binnen-markt zonder drukte en luide muziek.

De wandelgangen van Archipel Landrijt waren omgetoverd tot een kleine kerst-route met versiering en kraampjes waar verschillende hobbyisten en creatievelingen hun creaties verkochten tegen een schappelijke prijs. De muziek stond net hard genoeg en de lucht van versgebakken wafels vulde langzaam de ruimtes en gangen.

Achter de kraampjes zaten mensen van verschillende hobby-clubjes, of creatievelingen die zelf al jaren actief zijn geweest met het maken van hun nieuwe passieprojecten. Zoals Loes, die al meer dan 10 jaar haar avonden vult met het maken van 3d kaarten. Dit zijn handgemaakte kaarten die door middel van verschillende lagen, diepte creëren. “Elke kaart is een gevoel wat naar boven komt op bepaalde dagen of momenten. En dit gevoel wordt dan vertaald naar het ontwerp van een kaart.” Aldus kaartenmaker Loes.

Op de vraag of de creativiteit is overgeslagen op de kinderen kwam het antwoord dat de zoon van Loes toch weer creatief was op andere manieren. Maar de verfijnde manier van knip, snij, en tekenwerk is toch alleen bij haar gebleven. En zo was de markt gevuld met creaties die met veel liefde en geduld zijn gemaakt in de voorgaande maanden. Klein maar fijn, rustig maar gezellig. Zo kunnen we de kerstmarkt bij Archipel Landrijt het beste omschrijven.

Voor meer nieuws en activiteiten,houd de website en de buurtkrant in de gaten!

Deel dit bericht met anderen >