Ga naar de inhoud

Kom kennismaken bij Herstelwerkplaats Hestia

Tjolina en Sissy hebben ons en alle van harte uitgenodigd om kennis te komen maken met de nieuwe herstelwerkplaats Hestia in de Grijze Generaal.

De dames zijn beiden zeer ervaren en betrokken als activiteitenbegeleider en ervaringswerker en willen graag laten weten aan de wijkbewoners dat de nieuwe herstelwerkplaats er voor iedereen is die aan eigen herstel wil werken. Je hoeft dus niet in behandeling te zijn bij de GGZE, iedereen is van harte welkom.

Nieuwe plek, zelfde verbinding
Onlangs zijn ze verhuisd vanuit het centrum Mariënhage naar de Grijze Generaal. Daar lagen kansen om voor de buurt een spilfunctie te vervullen om mensen te verbinden. In Mariënhage deelden ze het pand met de bewoners van Begeleid Wonen (GGZE), de staf en samenwerking met andere partners als Let it Be, Out of the Box, Markieza, het Summa College. Iedereen had zijn eigen rol in het pand en expertise op het gebied van herstel. Met de verhuizing is er van de samenwerking met de partners niets verloren gegaan, de intensiteit is er nog steeds om mensen met elkaar in verbinding te brengen zodat een ieder in zijn of haar kracht kan komen te staan.

Hersteltuin
De herstelwerkplaats faciliteert de mogelijkheid dat zich mensen veilig, gezien en gehoord voelen, zodat er ruimte ontstaat voor herstel en persoonlijke groei. Op ieder zijn of haar eigen tempo. Zeer laagdrempelig. Niets moet, alles mag. De nieuwe Hersteltuin is een mooie grote en sfeervolle nieuwe ruimte, waar er inmiddels al veel gebeurt op het gebied van herstel. De “Hersteltuin” is een metafoor voor de locatie en verschillende soorten aanbod van herstelactiviteiten. Zomaar een greep uit de mogelijkheden in de Hersteltuin: een open inloop met kledingwinkeltje, diverse workshops, trainingen, open dialogen, yin en yang yoga, klankbord sessies, WRAP cursussen, thema avonden. Er is een aparte rustige ruimte voor de klankschaal en yoga sessie met heerlijk comfortabele dikke yogamatjes. Een zitje voor een kopje koffie en waar er dialoog gesprekken worden gehouden, een kledingwinkeltje waar je voor slechts €0,50 een kledingstuk kan kopen. Ook is er een ruimte om rustig te werken, waar workshops en trainingen worden gegeven. De ruimte van de nieuwe hersteltuin is groot, sfeervol ingericht en geeft een welkom gevoel.

Sissy en Tjolina hebben in de laatste weken hard gewerkt om de vernieuwde hersteltuin op poten te zetten. Ondanks er al veel wordt georganiseerd en mogelijk is, geeft Sissy aan dat er ook nog ruimte is voor eigen inbreng. Ze staan open voor inbreng van jouw persoonlijke wensen zodat jij het best aan je herstel kan werken. Zij faciliteren om mensen de mogelijkheid te bieden in hun kracht te komen. Garantie op toezegging van alle wensen is er niet, maar zover er ruimte is zullen zij deze ondersteunen. Zo zijn er onlangs op verzoek creatieve wensen ingebracht waaruit een workshop graffiti, het maken van raamdecoraties en djembe workshops uit zijn voortgekomen.

Kortom, legio mogelijkheden, laagdrempelig: niets moet, alles mag. Dus loop eens binnen bij de Grijze Generaal, ervaar wat er allemaal mogelijk is. De deur staat altijd open, kom eens gezellig aan voor alleen een kopje koffie of praatje, of om te kijken welke aan activiteiten je zou willen meedoen.

Deel dit bericht met anderen >