Ga naar de inhoud

De Eindhovense Klusbus is weer in de Generalen Buurt

Wil je gratis tochtstrips, radiatorfolie en ledlampen? Boek dan een afspraak met de Eindhovense Klusbus

De gemeente Eindhoven heeft geld van de overheid gekregen om huishoudens te helpen die het moeilijk hebben. Door de stijgende energieprijzen zijn er veel huishoudens die de rekeningen niet of met moeite kunnen betalen. In Eindhoven gaat het om zeker 14.000 huishoudens. Het doel is dan ook om bij 14.000 woningen maatregelen te nemen en de energierekening te verlagen.
Op een andere manier de huishoudens helpen is helaas onmogelijk. Zo mogen we als gemeente niet de woningen van bijvoorbeeld woningcorporaties isoleren. Daarbij is de steun die we hebben ontvangen lang niet genoeg. Daarom hebben we gekozen voor een simpele manier waarbij de huishoudens het comfort en energiebesparing direct merken.

De Eindhovense Klusbus wordt mogelijk gemaakt door het Duurzaamheidspact. Een samenwerking tussen de gemeente Eindhoven, het Platform Eindhovense Klantenraden (PEK) en de Eindhovense woningcorporaties ’thuis, Wooninc., Trudo en Woonbedrijf. In samenwerking met aannemersbedrijven Caspar de Haan, Van der Meijs en van Asperdt en bureau Cocosmos.

Deel dit bericht met anderen >