Ga naar de inhoud

Harry: Een hele verzameling PSV-shirts

Als je aan Eindhoven denkt, denk je al snel aan PSV. En laat buurtgenoot Harry Walraven (61) daar iets bijzonders mee hebben. Generaal Speciaal neemt een kijkje bij Harry thuis, waar een hobby uit de hand lijkt te lopen!

Vlaggen en vaandels van PSV, zijn zolder hangt er vol mee. Maar Harry’s grootste passie? Dat is toch wel het verzamelen van PSV-voetbalshirts. Zijn collectie telt inmiddels ruim 200 unieke shirts. Een groot deel van zijn verzameling is ‘match worn’, dat betekent dat ze tijdens een wedstrijd zijn gedragen.

Gemiddeld besteedt Harry een uurtje per dag aan zijn hobby sinds zijn kinderen 5 jaar geleden het huis uit zijn. Zo kijkt hij regelmatig op marktplaats voor een nieuwe aanvulling aan zijn collectie, maar ook zijn er speciale veilingen waar deze gedragen shirts voor een goed doel geveild worden. En als Harry dan weer een shirtje weet te bemachtigen maakt Harry er een foto van voor op zijn website en moet er uiteraard ook nog een plekje voor worden gemaakt op zolder!

Het is maar goed dat zijn vrouw Monique (57) zelf ook fan van PSV is! Sinds ze elkaar 41 jaar geleden elkaar ontmoet hebben op een voetbalveld, gaan ze altijd samen naar het stadion om een wedstrijd bij te wonen.

Wil je meer van Harry’s PSV-verzameling zien? Kijk op harrys-psv-verzameling.nl.

Dit is onderdeel van de serie allemaal speciaal. Hierin interviewen we mensen die wonen of werken in de Generalenbuurt. Ook in deze serie? Of heb je een tip? Stuur een mail naar de redactie: redactie@generaalspeciaal.nl.

Deel dit bericht met anderen >