Ga naar de inhoud

Back to the 60s in de Uitwijk

Op zondagmiddag 14 april om 14uur vond er in de Uitwijk aan de Generaal Pattonlaan een geweldige Rock & Roll middag plaats.

The Black Albino’s waren neergestreken in de Uitwijk en brachten heerlijke 60-er jaren muziek ten gehore.

The Black Albino’s afkomstig uit Den Haag is een rock & rolband en opgericht in het jaar 1960. Op 19 februari 1963 maakten ‘THE BLACK ALBINO’S’ hun radio debuut met een optreden voor de NCRV in het soldatenprogramma ‘Tot Uw Orders’ van Roel Balten. De muzikale prestatie in de legerplaats Wittenberg (opgenomen in het kamp Stroe), waarin ze ook het Scheveningse zangeresje Illonka Biluska begeleidden, zorgde tevens voor hun TV debuut in AVRO’s jongerenrubriek ‘Rooster’, waarin Dean Holley & ‘The Black Albino’s’ het nummer ‘Dat Ben Ik’ een Cliff Richard cover van ‘It ’il be me’ brachten. Halverwege het jaar 1963 viel de band in hun originele bezetting uiteen en hun reeds opgenomen derde single voor DELTA met de instrumentals ‘Greensleeves’ / ‘My Blue Heaven’ werd niet meer uitgebracht en bleef voorlopig op de plank liggen.

Na deze periode zijn ze nog een paar keer aangetreden in verschillende samenstellingen. The Black Albino’s treden regelmatig op door heel het land. In de Uitwijk was er deze zondagmiddag een grote opkomst.
Er werd volop gedanst, geluisterd maar vooral ook genoten van het mooie optreden.

Deel dit bericht met anderen >